Як повідомляє Центр інформаційного спротиву, кількість громадян України, які отримали російські паспорти, дуже низька – десятки тисяч на територіях, де проживають мільйони. Це ставить під сумнів результати псевдореферендумів у 99% про входження до складу рф.
З метою нарощення «показників» окупанти вдаються до створення жахливих умов життя у тимчасово захоплених регіонах, за яких без російського аусвайсу існування неможливе або людину відправляють до фільтраційних таборів.
Крім того, окупанти ввели пришвидшену видачу російських «документів» за 10 днів, в той час, як дозвіл на виїзд з тимчасово окупованих територій надається щонайменше за місяць.
Примусова паспортизація російською федерацією громадян України є порушенням основоположних принципів суверенності та територіальної цілісності України, вимог статті 2 Статуту ООН та Декларації про принципи міжнародного права.
Звертаюсь до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати ці факти порушень прав людини рф в Україні.
ukУкраїнська