Загарбники почали займатись “інтеграцією” церков на тимчасово окупованих територіях. Таким чином, вони хочуть залишити  лише підконтрольні кремлю храми.

Відповідна програма “сприяння релігійним організаціям в інтеграції до російського соціокультурного простору” почала діяти на тимчасово окупованих територіях Донецької, Харківської, Запорізької, Херсонської та інших областей. Нею займається ГО “російська асоціація захисту релігійної свободи”, яка фінансується за рахунок грантів президента рф.

Фактично, організація займається ревізією майна інших конфесій аби надалі знищити всі протестантські рухи, помісну православну церкву України та мусульманські осередки, які не підконтрольні духовному управлінню мусульман рф. Аналогічну політику москва вже відпрацювала свого часу в Криму.

Такі дії є грубим порушенням Декларації ООН про ліквідацію всіх форм нетерпимості та дискримінації на основі релігії чи переконань.

Звертаюсь до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати ці факти злочинів та порушень рф прав людини в Україні.

ukУкраїнська