Національна Рада Словацької Республіки ухвалила резолюцію, в якій засудила країну-агресорку за масову депортацію українських дітей та цивільного населення до рф.

У резолюції зазначається, що громадянам України в рф загрожує поміщення у спецтабори, зміна ідентичності та інші діяння, які становлять склад воєнних злочинів і злочинів проти людства.

Парламент Словаччини звернувся до генпрокурора країни дати свою оцінку насильницькому переселенню дітей з території України на територію рф. І якщо такі дії підпадають під вчинення злочину геноциду, порушити відповідну кримінальну справу. 

Український центр захисту прав людини підтримує і вітає резолюцію словацького парламенту. Дякуємо Словаччині та її народу за підтримку України, її дітей та ініціативи, які спрямовані на притягнення до відповідальності військово-політичного керівництва рф за воєнні злочини в Україні та геноцид українців.

Закликаємо рф негайно припинити насильницьке вивезення українських дітей і жінок та повернути всіх депортованих українців додому та звертаємося до інших країн, міжнародної спільноти посилити зусилля для повернення всіх незаконно вивезених громадян України.

ukУкраїнська