У тимчасово окупованому Криму російські силовики зранку 27 квітня провели обшуки та затримали кримськотатарських активістів — Едема Ісмаілова и Барі Барієва. Це сталося у їхніх будинках у Судаку.

25 квітня  під час чергового обшуку затримали відомого кримського правозахисника і ветерана кримськотатарського національного руху Абдурешита Джеппарова. 

Як повідомляють правозахисники, усіх трьох відвезли до Сімферополя.

Український центр захисту прав людини засуджує переслідування країною – окупантом кримських татар. 

Свавільне затримання та арешти жителів окупованих територій є порушенням  статті 9 Міжнародного пакту про громадянські і політичні права.

Вимагаємо від рф звільнити незаконно затриманих кримських активістів і  правозахисників та закликаємо міжнародну спільноту посилити тиск на країну-окупанта та зробити усе, аби притягнути рф до відповідальності за окупацію Криму та політичні репресії, які росія чинить на тимчасово окупованих територіях України.

За даними правозахисників, на даний час за політичними та релігійними мотивами рф переслідуються 167 громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та м. Севастополь.

ukУкраїнська