До кінця 2024 року російські окупанти запланували прийняти до цього формування кожну десяту дитину, яка проживає на півострові.

За даними керівника прокуратури Автономної Республіки Крим і міста Севастополя Ігоря Поночовного, сьогодні до рядів “Юнармії” в окупованому Криму входить 29 тисяч дітей.

рашистська країна вирішила залучати цих дітей, як “потенційний людський резерв віком 17-18 років” до війни в Україні. Очільник російського міноборони сергій шойгу рік тому підписав відповідний наказ “про організацію залучення членів військово-патріотичного громадського руху “Юнармія” до проведення “спеціальної операції на території України””. 

Країна-окупант рф вкотре порушує Конвенцію ООН про права дитини, згідно з якою дитиною є кожна особа до досягнення 18-річного віку.

Рашисти проводять цілеспрямовану мілітаризацію дітей на окупованому півострові. Аналогічні дії проводилися військовим керівництвом нацистської Німеччини під час Другої світової війни. Тоді фашисти залучали учнів старших класів до гтілерівських загонів “Гітлер’югенд”.

Юнармія” – російська дитячо-юнацька мілітарна організація при міністерстві оборони рф. Вирізняється радикальною пропагандистською роботою серед російської молоді. Її членами стають діти з 8 років.

Закликаємо міжнародну спільноту врахувати ці воєнні злочини у справі України проти росії у Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ), Міжнародному суді ООН та Міжнародному кримінальному суді в Гаазі.

ukУкраїнська