Сьогодні 400 днів широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. За даними Управління Верховного комісара ООН з прав людини, рашисти вбили 8401 цивільну людину, понад 14 тисяч мирних осіб було поранено, біля 149 тисяч будинків 3,6 млн українців окупанти зруйнували та пошкодили.

Такі дії рф є грубим порушенням міжнародного гуманітарного права, Женевських конвенцій 1949 року та додаткових протоколів до них та є військовими злочинами і злочинами проти людяності.

Міжнародний кримінальний суд (далі – МКС) у Гаазі видав міжнародні ордери на арешт російського диктатора володимира путіна та підконтрольної йому уповноваженої по правам людини марії львовой бєловой. У МКС заявили, що путін і бєлова, “ймовірно, несуть відповідальність за воєнний злочин незаконної депортації населення (дітей) і незаконного переміщення населення (дітей) з окупованих територій України на територію росії” від 24 лютого 2022 року.

За 400 днів, за даними Офісу генерального прокурора України, було зафіксовано понад 77 тисяч воєнних злочинів рф.

За останню добу від рук окупантів постраждало щонайменше 12 людей, серед яких дитина, яка загинула.

29 березня внаслідок підриву автомобіля на ворожій міні в м. Барвінкове Харківської області загинув 16-річний хлопець.

У с. Подоли Харківської області під обстріл окупантів потрапили троє цивільних жінок 70, 69 та 68 років. Вони отримали поранення та були госпіталізовані. 

29 березня росіяни вбили мирного жителя Донеччини — у місті Часів Яр. Ще 5 людей в області зазнали поранень.

По Херсонській області за минулу добу рашисти випустили 216 снарядів з мінометів, РСЗВ, артилерії, танків, безпілотників та авіації. Через російські обстріли одна людина загинула, ще один житель Херсонщини дістав поранення.

країна-терорист рф обов’язково має бути покарана!

en_USEnglish