За 11 і 12 лютого росіяни вбили двох мирних жителів Донеччини — у Часовому Яру та у Бахмуті. Ще 11 людей в області зазнали поранень.

Вчора, близько 23:15, ворог завдав чергових ракетних ударів по Харкову. Пошкодження отримало одне з підприємств. Сталася масштабна пожежа. Також було зафіксовано влучання у депо “Нової пошти”. Внаслідок удару поранення отримав 35-річний цивільний чоловік. Госпіталізований у стані середньої тяжкості.

11 лютого внаслідок масованих обстрілів та авіаудару по Вовчанську зруйновано 13 житлових будинків, господарчі споруди, пошкоджено будівлю Нацполіції, “Ощадбанку”, дитячий садок та інші цивільні об’єкти. Отримала поранення та була госпіталізована 69-річна жінка.

12 лютого у Вовчанську внаслідок влучання у приватний будинок, поранення отримав 47-річний цивільний чоловік

У Запорізькій області за вихідні надійшло 21 повідомлення про руйнування будинків (квартир) громадян та об’єктів інфраструктури в результаті обстрілів військовослужбовцями рф.

За інформацією Херсонської ОВА, російські загарбники за вихідні вбили трьох людей, двоє зазнали поранень.

У Дніпропетровській області, у Нікополі через російські обстріли загинула 53-річна жінка, поранень зазнали двоє людей. Це пенсіонерки 88 і 76 років. У місті пошкоджено шість багатоповерхівок, водоканал і будівля коледжу. 

Вбивства мирного населення, обстріли мирних міст та цивільних об’єктів армією країни-агресора є військовими злочинами та злочинами проти людяності відповідно до статей 7 та 8 Римського статуту міжнародного кримінального суду й грубим порушенням норм чотирьох Женевських конвенцій 1949 року та додаткових протоколів до них.

Закликаємо Комісію ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати ці факти воєнних злочинів та порушень рф прав людини в Україні.

en_USEnglish