Рада ООН з прав людини 4 квітня ухвалила резолюцію “Ситуація з правами людини в Україні внаслідок російської агресії”, де засудила порушення рф прав людини в Україні, а також депортацію дітей із тимчасово окупованих територій. 

За резолюцію з 47 членів Ради ООН з прав людини проголосували 28, ще 17 –  утримались. Проти — Китай та Еритрея.

Держави-члени Ради ООН з прав людини закликали рф припинити насильницьке переміщення та депортацію цивільних осіб, зокрема, дітей, з окупованих територій України на територію росії та допустити відповідні міжнародні правозахисні та гуманітарні механізми до цих осіб.

Відповідно до резолюції, на один рік подовжено мандат Незалежної міжнародної комісії ООН щодо розслідування нею всіх порушень міжнародного права у сфері прав людини, міжнародного гуманітарного права та пов’язаних з ними злочинів у контексті російської збройної агресії проти України.

Український центр захисту прав людини підтримує резолюцію Ради ООН з прав людини та засуджує воєнні злочини рф на території України проти цивільного населення, зокрема депортацію дітей.

Вітаємо рішення щодо продовження Комісією незалежного розслідування і документування фактів порушень прав людини і міжнародного гуманітарного права, що сприятиме притягненню до відповідальності російських воєнних злочинців.

Закликаємо міжнародну спільноту зробити все, аби рф понесла відповідальність за воєнні злочини та злочини проти людства, що були скоєні та продовжують відбуватися на території України.

путіну- трибунал!

en_USEnglish