У ніч проти 23 березня російські окупанти атакували Україну ударними дронами-камікадзе “Shahed” та ракетами

Внаслідок атаки на Київщині у Ржищеві ворожі дрони влучили у гуртожитки, там зруйновано верхні поверхи будівель. У результаті обстрілу 3 людей загинуло, зокрема водій швидкої медичної допомоги, який приїхав на виклик. За попередніми даними, до медичного закладу госпіталізовано 7 осіб, серед яких 11-річна дитина. Під завалами ймовірно перебуває 4 особи.

Одесу росіяни обстріляли 4 ракетами, попередньо – X-59. Дві ракети вдалося збити силам ППО, а ще дві, на жаль, влучили по місту. Був пошкоджений триповерховий будинок на території монастиря – відомо про трьох поранених.

За 21 березня рашисти вбили чотирьох мирних жителів Донеччини: 2 – у місті Часів Яр, 1 – у Красногорівці і 1 – у Бахмуті. Ще 5 людей в області зазнали поранень.

Минулої доби на Херсонщині окупанти поранили двох людей.

Такі дії рф є грубим порушенням статті 33 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, ч. 4, ст. 51 Протоколу І Женевських конвенцій (1949) про застосування зброї невибіркового характеру.

Вбивства мирних людей, обстріли мирних міст та цивільних об’єктів армією країни-агресора є військовими злочинами та злочинами проти людяності відповідно до статей 7 та 8 Римського статуту міжнародного кримінального суду й грубим порушенням норм чотирьох Женевських конвенцій 1949 року та додаткових протоколів до них.

країна-терорист рф обов’язково має бути покарана!

en_USEnglish